15 septembra 2020. godine ističe rok za prijavu hotelijera iz privatnog sektora za ostvarenje prava na dodelu bespovratnih sredstava na ime subvenicja

10.09.2020.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunkacija Republike Srbije raspisalo je 1 septembra 2020. godine javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID- 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 do iznosa  1.460.000.000 dinara. Prijavljivanje na javni poziv će trajati do 15 septembra 2020. godine, a sredstva za dodelu subvencija su opredeljena Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu.

Pravo na bespovratna sredstva ostvaruju ugostitelji iz privatnog sektora čiji su hoteli kategorizovani i koji obavljaju delatnost na teritoriji jedne od 70 jedinica lokalnih samouprava.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 350 еvra po individualnom ležaju i 150 еvra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dana kada su sredstva dodeljena.

Sredstva neće moći da koriste privredni subjekti nad kojima je pokrenut stečajni postupak, koji se nalaze u finansijskom restrukturiranju ili u postupku likvidacije kao i u postupku vezanom za unapred pripremljen plan reorganizacije.

Pravo na korišćenje sredstva subvencije gubi privredni subjekt koji smanji broj zaposlenih za više od 10% u period od 15 avgusta 2020. godine zaključno sa 31 decembrom 2020. godine.

Još vesti

Pokrenut postupak ispitivanja povrede konkurencije na tržištu veleprodaje keramičkih pločica

Komisija za zaštitu konkurencije je izvršila nenajavljeni uviđaj i pokrenula ex officio postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv privrednog društva Polet-keramika Novi Bečej, radi ispitivanja postojanja restriktivnog sporazuma iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije, kojim se ograničava konkurencija na tržištu veleprodaje keramičkih pločica u Srbiji.


Saznaj više >
Prikaži sve vesti

Godinu dana od donošenja Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije – OIE i KSEL Advokati

Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije stupio je na snagu pre godinu dana. Koliko smo odmakli u implementaciji Zakona, koja podzakonska akta je Vlada usvojila i šta nedostaje da bi ZOIE profunkcionisao u punom kapacitetu, analizirali smo u saradnji sa Udruženjem OIE Srbija.


Saznaj više >

Predavanje – Projektno finansiranje – celina ugovornog odnosa

Pozivamo Vas da se prijavite na savetovanje pravnika u bankama koje organizuje Udruženje banaka Srbije 15. i 16. marta 2022. godine.


Saznaj više >